De oorsprong

Gepubliceerd op 4 maart 2019 om 20:20

Ik hoor weleens van mensen: ‘volgens mij ben jij spiritueel?’ Er is eigenlijk niet iets als ‘spiritueel zijn’, want in essentie zijn we ALLEMAAL spirituele wezens. Steeds meer mensen komen tot deze ontdekking, worden ‘wakker’ of willen de waarheid ontdekken/wakker worden door zich bezig te gaan houden met mediteren, yoga, mindfulness en allerlei trucjes om ‘de ware zelf te vinden’. Dit wordt dan ‘spiritueel’ en bezig zijn met spiritualiteit genoemd, maar dat zijn slechts de nuchtere, aardse termen voor een ‘oefening’. Je kunt als een hond achter zijn eigen staart aan rennen om te verkondigen, dat je bezig bent met ‘spiritualiteit’ en bezig bent om ‘je ware ik’ te vinden, maar die ben je ALTIJD al, anders zou je hier niet zijn.

Onze ziel is ontstaan uit God (een wolk energie in het universum) wat zich verspreid in kleine deeltjes (ons individuele ziel), waarna we in een fysiek lichaam incarneren. Alles en iedereen is energie. Energie stroomt overal door heen. Er is een afvoer van oude energie naar de aarde en er stroomt continu nieuwe energie vanuit ‘de bron/god’ door ons lichaam heen.

Met deze energie kunnen we werkelijk alles creëren, we kunnen ziektes ermee genezen (want, dat zijn slechts blokkades in de energie stroming etc), we kunnen er info mee uitwisselen, we kunnen ons steviger en weerbaarder maken door deze energie goed te aarden, stevig te maken enz. Dit hele proces is continu, altijd in stroming en altijd aanwezig, want dat is wie wij zijn: pure goddelijke liefde.

Dit gaat ook niet om ‘geloven’, maar om ‘voelen’. Als je het eenmaal in je hele wezen hebt gevoeld, de energie voelt stromen (en ja, dat kan écht iedereen!) etc. dan ‘weet’ je het gewoon. Religies zijn op aarde gebracht om het begrijpelijk te maken, om er een levenswijze aan te hangen, normen en waarden te brengen, met elkaar te verbinden enz. Iedere religie vertaalt eigenlijk deze waarheid, maar dan allemaal in andere termen. De goddelijke energie waar we uit ontstaan wordt door de een: Allah, door de ander God etc genoemd. Buddha was geen god, maar een Prins die deze waarheid ook in zijn hele lijf voelde. En de buddhisten streven hem weer na, maar uiteindelijk komt het allemaal uit 1 waarheid en zijn we allemaal (of je nou Christelijk, katholiek, niet-gelovig, moslim of biddhist bent) dezelfde goddelijke energie.

Ook praktische beoefenaars hebben allemaal dezelfde waarheid ontdekt, maar geven het allemaal weer een andere ‘naam’: de een houdt zich bezig met ‘ki-energie’, de ander voelt ‘reiki’ stromen enz. Allemaal maken zij gebruik van levensenergie, van waaruit wij bestaan (wat echt prachtige resultaten kan opleveren). Wanneer we geboren worden zijn we nog helemaal verbonden met deze waarheid, maar al gauw schiet onze energie naar ‘het hoofd’ en gaan we alles vanuit gedachtes benaderen, vergeten we écht ‘te voelen’. We gaan allemaal naar school, waar we 5 dagen per week worden gedwongen om in ons hoofd te zitten, dus raken nog meer gevangen in het hoofd. Er ontstaan steeds meer stoornissen, zoals autisme/adhd/add/Hsp etc. Allen hebben zij 1 ding gemeen.. de ziel kan niet geheel door het fysieke lichaam stromen en stroomt in rondjes in het hoofd. De gedachtentrein blijft de hele dag overuren draaien. De oorzaak hiervan schuilt meestal in een onverwerkt trauma, waarbij de ziel hier niet helemaal durft te zijn.

Ook zie je steeds meer leed in de wereld, we vernederen elkaar, we creëren oorlog enz. Allemaal gevolg van teveel in onze gedachtes te leven. Dan is er nóg een stroming, die ontdekt heeft, dat het hoofd ook ‘stil’ kan zijn. Dat is in werkelijke zin vanuit het hoofd de energie benaderen, dus het niet te voelen, maar het te analyseren vanuit het hoofd. De energie wie we zijn maakt idd geen geluid, dus dat is de stilte die je kan ervaren. Het is nog steeds de hond die zijn staart achterna rent.

Doe een klein stapje uit het hoofd en ‘voel’. Welke stempel je er ook aan geeft, wat je ook in dit leven gelooft, welke naam je er ook aan wilt geven vanuit het hoofd, welke boeken, religies en ghuru’s er ook bij ‘kloppen’... de enige echte waarheid, dat ben jij! Jij, die nu aanwezig bent, die nu door dit fysieke lichaam stroomt en het beweeg en bestuurt, die dmv zintuigen het leven kan zien/oren/ruiken, die enkel pure liefde is, maar dmv het fysieke lichaam ook andere emoties kan ‘ervaren’, die hier is gekomen om dát in stand te houden en te creëren, dromen op aarde waar te maken, te verbinden met elkaar, lief te hebben en de wereld die nog gevangen zitten in het hoofd hun connectie weer te laten voelen (want die is er altijd en voor iedereen!).

Er zijn geen slechteriken in de wereld, er zijn geen mindere/geen betere/geen mooie en lelijke, er zijn slechts mensen die de verbinding even niet voelen en gevangen zitten in het hoofd, wat uiteindelijk ook prima is, want zonder donker is er geen licht. We mogen die contrasten ervaren ik uiteindelijk in te zien, wat we dan wél zijn.

Uit liefde,

Sandyschrijft!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.