Chakra Challenge! Maandag: basischakra

Gepubliceerd op 18 maart 2019 om 19:13

Het is Maandag en dat betekent, dat deze dag in het teken staat van: de basischakra

 

De basischakra bevindt zich aan de onderkant van je stuitje, ook wel ‘de stuitchakra’ genoemd. Dit je jouw gronding, jouw verbinding met de aarde, met het leven, jouw basis, jouw vastigheid en stevigheid. 

Als de basischakra onderontwikkeld is, dan kun je last hebben van angsten, van duizeligheid, van onzekerheid etc. Je hebt het gevoel alsof je een beetje zweverig bent en hebt geen veilige, vaste thuishaven. 

Bij de basischakra gaat het erom ‘er te mogen zijn’ met beide benen stevig op de grond. Hoe fijn is het gevoel van een basischakra die ik balans is? Jij staat met beide benen stevig op de grond, je mag er zijn, je bent ‘hier’, je hebt vertrouwen in het leven op aarde, je voelt je veilig en gedragen door de aarde. 

 

 

Meditatie van de dag!

Jij bent hier, nu, helemaal!

Ga op een stoel zitten en leg een hand op jouw buik. Adem even alles wat er ook nog maar in je hoofd zit ‘uit’ en adem je eigen energie weer in. (3x)

Bedenk/visualiseer dat er wortels vanuit jou voeten én vanuit jouw basischakra de aarde in gaan, heel diep, naar het midden van de aarde. Daar veranker jij! 

 

Bedenk dat er rode energie vanuit de aarde omhoog stroomt via jouw voeten én via jouw basischakra. Deze energie vult jouw hele lichaam! Voel je tenen, je voeten, je benen, je billen, je buik, je borst, je nek, je hoofd. 

Adem weer 3x in en uit.

Beweeg je tenen, voeten etc. Helemaal tot je alles in jouw lijf hebt bewogen. 

Dit is jouw lijf, jouw huisje en jij mag hier helemaal in wonen! De aarde geeft jou stevigheid en stabiliteit. Vertrouw hier maar op! 

Mantra van de dag!

Een mantra kan als een spreuk gezien worden, die je herhaaldelijk hardop of in gedachten zegt. Het gékke is, dat je direct iets kan voelen veranderen! Voel wat dit met jou doet...

’Ik ben (naam) en ik mag hier helemaal zijn. Ik voel mij veilig in mijn lichaam. Ik voel mij veilig op aarde. De aarde geeft mij kracht en stabiliteit. Ik heb vertrouwen in het leven op aarde. Mijn basischakra is helemaal ik balans!’

Kleur van de dag!

Bij de basischakra hoort de kleur: rood!

Om jouw basischakra te stimuleren kun je dus alles doen mbt de kleur rood. Denk aan rood voedsel eten, rode kleding, rode nagellak etc.

Adem de kleur rood in! Zet lekker het nummer aan van Marco Borsato ‘vandaag is rood’!

Hoe kun je nog meer ‘aarden’? 

•Stamp eens lekker stevig met jouw voeten op de grond! 

•Ga tuinieren! Letterlijk even met jouw handen in de aarde.

•Zoek naar grondingsmeditaties op YouTube!

•Draag aardende edelstenen, zoals: hematiet 

•Volg een chakra healing! 

 

Namasté🙏

1. Maak een lijstje met dingen wat jou ervan weer houdt om volledig hier te zijn. Ben je ergens bang voor? Wat maakt jou onzeker? Ben je ontevreden over jouw lichaam? Heb je geldzorgen? Etc.

2. Verscheur of verbrand het briefje. Of adem 3x in en uit en bedenk, dat je bij de uitademing alles wegblaast.

3. Schrijf nu op hoe jij jezelf wilt zien! Hoe zie jij eruit als je wél vertrouwen hebt in jezelf en het leven? Probeer dit te visualiseren, adem het in.

4. Jij kan het! Ga ervoor! Versterk jouw stuitchakra, blijf je inbeelden iedere dag hoe sterk jij bent, heb vertrouwen in de kracht van de aarde en het leven, doe de aardingsmeditaties, draag aardende stenen, zeg de mantra’s in jezelf op, geloof erin! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.