Chakra challenge! Woensdag: zonnevlecht

Gepubliceerd op 20 maart 2019 om 22:16

De zonnevlecht bevindt zich bij je navel. Het is de grootste chakra. Het verbindt de bovenste chakra’s met de onderste chakra’s, zodat boven en onder met elkaar in balans blijven. Verstand vs gevoel, aards vs spiritueel etc.

Bij het zonnevlecht chakra draait het om ‘het ego’. Welke persoonlijkheid heb jij hier op aarde? Wie ben jij? En sta je daar ook voor? Blijf jij dichtbij jezelf? 

Het draait om balans in jouw persoonlijke kracht, daadkracht, wilskracht, zelfvertrouwen. Ben jij proactief? Of laat jij het leven maar over je heen komen? 

Mantra van de dag!

Ik hou van mezelf en accepteer wie ik ben. Ik kom voor mezelf op, want ook mijn mening doet ertoe. Ik ken mijn eigen kracht en heb in iedere situatie een vrije keuze, want ook ik mag er zijn. Ik ben het waard om liefde, vriendelijkheid en respect te ontvangen. 

Kleur van de dag!

Vandaag is.... Geel! Jij bent de zon, jij draagt letterlijk de zon in jouw zon- nevlecht. Wees net zo stralend en krachtig als de zon, want jij mag er helemaal zijn! Eet een gele banaan, draag gele oorbellen, loop lekker in het zonnetje en voel de kracht van de zon op jou schijnen. Adem vandaag de kleur geel in! (Want jij bent het waard)

Oefening van de dag!

Vandaag is het meer een praktische opdracht ipv een bewuste meditatie. 

1: zoek allerlei tijdschriften bij elkaar

2: nodig: lijm, schaar, canvasdoek of een houten bord plaat.

3: zoek in de tijdschriften afbeeldingen wat bij jouw persoonlijkheid past en plak deze op het canvasdoek. 

Je maakt een moodbord van jezelf, hier sta jij voor, als mensen dit moodboards zouden zien, zouden zij jou al een stukje beter leren kennen.

Op deze manier krijg jij inzicht in jouw persoonlijkheid en straal jij dat via deze moodboards uit. 

4: Klaar? Observeer nu jouw moodbord. Wat valt jou op? Was het makkelijk om echt dichtbij jezelf te blijven? Zou je het moodbord aan anderen durven laten zien? Of heb je voor veilige afbeeldingen gekozen, want wat zouden anderen over jou denken? Zou jij dit in het dagelijks leven ook kunnen uitstralen en uitdragen naar anderen? Ben jij altijd jezelf? 

Dit is jouw moodbord, dit is een onderdeel van jouw persoonlijkheid en jij mag er helemaal zijn, zoals je bent. Hou van jezelf, geloof in jezelf én blijf jezelf!💛

 

Verwen jezelf eens met een mooi bosje gele bloemen! Hou van jezelf!💛

Namasté


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.