Chakra challenge: vrijdag! Keelchakra

Gepubliceerd op 27 maart 2019 om 19:55

De keelchakra is de 5e chakra en ligt in het midden van het sleutelbeen bij de schildklier. Wanneer het keelchakra in balans is zijn de dingen die je ‘denkt’, ‘voelt en ‘uitspreekt’ in balans. Wanneer jij je bijvoorbeeld verdrietig ergens over voelt, maar je spreekt dit niet uit, dan zet deze energie zich vast. Ook als je bijvoorbeeld altijd je eigen mening laat wegcijferen, inslikt en niet uitspreekt kan dit voor klachten in het keelchakra gebied zorgen. 

Mantra van de dag!

Het is veilig om mezelf te zijn en mijn eigen mening te geven. Iedere mening doet ertoe, dus ook die van mij.

Het ergste wat er kan gebeuren als ik mijn mening geef is, dat wellicht een ander daar niet mee eens is. Dit is niet erg. Iedereen bekijkt de wereld vanuit een ander perspectief. Mijn mening doet er net zoveel toe als een ander. Niemand is beter/minder. Er is geen goed/slecht.

Het is veilig om mezelf te zijn en mezelf te uiten. Mijn emoties mogen er zijn. Wat een ander over mij denkt is niet ‘de waarheid’, het is ‘hun waarheid’, dus ik mag mezelf blijven in welke situatie dan ook.

Kleur van de dag!

Blauw, blauw, blauw....adem de kleur blauw in!

Eet lekkere blauwe druiven, maak een smoothie op basis van blauwe bessen, draag blauwe kleding, kijk naar de blauwe lucht, plant blauwe hortensia’s in de tuin, drink uit een blauwe mok.

‘ Het is vrij-dag, wees zo vrij als een vogel in de blauwe lucht’

Oefening van de dag!

Ga rechtop zitten met beide voeten op de grond. Adem 3x diep in en uit. Bij het uitademen visualiseer je, dat alles wat niet van jou is van je af glijd en bij het inademen, adem jij je eigen energie in. Leg jouw hand op je hart en voel wat je in rust ervaart. Is er ‘iets’ wat jij nog niet hebt uitgesproken? Is er ‘iets’ wat jou dwars zit, maar je niet durft te zeggen? Is er ‘iets’ wat constant door je hoofd spookt, maar je voor jezelf houdt? Is er ‘iets’ wat gewoon nog graag naar buiten wilt, geuit wilt worden? Voel eens wat er in jou op komt. Zitten er emoties vast, die jij niet kan uiten naar anderen? Ben je boos op iemand? Verdrietig vanwege een bepaalde situatie? Laat deze emoties toe, laat de gedachtes maar komen, voel maar even. Het is ok. Jij mag er zijn. Stel je nu voor, dat jouw keel chakra zich helemaal vult met blauwe licht. Hij straalt steeds feller blauwe licht uit. Visualiseer nu de situatie waarin jij het nog onuitgesproken, gaat uitspreken. Je keelchakra straalt, je voelt je krachtig, je bent helemaal jezelf, jij en jouw emoties mogen er helemaal zijn! Wat wil je kwijt? Wat wilt er geuit worden? Uit het maar, spreek het maar uit. Het is goed. Jij mag er zijn. Wat voel je? Is het eruit? Adem nu weer 3x in en uit. Beweeg je tenen, vingers etc. En kom terug in het hier en nu. 

Dit was een visualisatie, waarbij de keelchakra gestimuleerd wordt en er emoties worden losgemaakt, wellicht voel jij nu ook de behoefte en kracht om de situatie écht te gaan uiten. 

 

Namasté🙏


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.