Versjes, liedjes en verhaaltjes voor kids!

Als klein meisje schreef ik al stiekem gedichtjes en verhaaltjes in mijn schriften op de basisschool. De lerares van groep 8 zei in mijn "je verlaat de basisschool speech": "Als jij later een boek gaat schrijven, dan ben ik de eerste die hem koopt". Zo gezegd, zo gedaan, want alle gevoelige gedichtjes die ik in mijn puberteit schreef over onderwerpen waar vele pubers tegen aan lopen bundelde zich uiteindelijk tot een gedichtenbundeltje! Daar stond ik dan, op mijn 16e bij dezelfde lerares met mijn boekje in mijn handen: "u zei toch dat u de eerste zou zijn, die hem wilde kopen?" en dat deed ze.

Binnen mijn opleiding tot pedagogisch medewerker merkte ik dat vooral baby's rustig werden door het opzeggen van versjes en het zingen van ritmische liedjes tijdens diverse momenten. Ik verzon zelf versjes en vertelde de oudere kinderen zelfgemaakte verhaaltjes, welke resulteerde in mijn tweede boekje: "De avonturen van Jack en Joes" (en nog vele andere versjes, elfjes en rijmpjes)

Versjes, elfjes en verhaaltjes, leuk als handvat voor ouders, pm'ers, opa's/oma's enz om er verder je eigen creatieve draai aan te geven!