Ik voel, ik voel...wat jij ook voelt?

Gepubliceerd op 30 augustus 2018 om 21:40

Ik twijfelde of ik deze blog binnen categorie: ‘spiritualiteit’ of binnen: ‘Hsp omarmen’ moest plaatsen, maar ik plaats hem toch in deze categorie, omdat ik door mijn ‘hooggevoeligheid’ de ‘spirituele wereld’ heb ontdekt. 

‘Ik voel, ik voel..wat jij ook voelt?’ En wat voel ik dan? Ik zal in zoveel mogelijk ‘menselijke Jip en Janneke taal’ proberen uit te leggen waar mijn ‘hele wezen’ (oeps, dat was al iets ‘te zweverig’) voor staat, in gelooft, maar eigenlijk gewoon ‘weet’ en ‘ervaart’:

Binnen mijn visie is er ergens ‘in de kosmos’/ ‘daarboven’ een grote wolk energie, genaamd: ‘God’. Die grote wolk bestaat uit allemaal kleine bewustzijndeeltjes (Yes, dat zijn wij!). Die bewustzijndeeltjes kunnen zich ontwikkelen, groeien dmv allerlei levenslessen te leren op ‘aarde’. Een sub-wolkje energie met daarin een bewustzijnsdeeltje kiest zijn levensthema’s uit en bepaalt bij welke ouders deze thema’s tot zijn recht komen. Vervolgens incarneert het energiewolkje in een menselijk lichaam en voila: er is een nieuw kindje op aarde geboren. 

Als mens zijnde hebben wij dus: ons fysieke lichaam, maar ook een mentaal lichaam (ons denkvermogen), ons emotionele lichaam met daarin al onze gevoelens en sensaties, maar ook onze ziel (het energiewolkje) die als een soort batterij het fysieke lichaam ‘aan de praat houdt’. Wanneer het leven op aarde ‘klaar’ is, keert ‘de batterij’ (wij) terug naar ‘god’. Zonder batterij kan het fysieke lichaam niet werken, dus deze zal dan sterven, maar in werkelijke zin leven wij dus gewoon voort. Het fysieke lichaam is slechts een ‘tijdelijk jasje’ om te kunnen creëren op aarde en zintuigen enz te mogen gebruiken om datgene te kunnen realiseren waar wij op aarde voor gekomen zijn. 

*Iedereen is dus in werkelijke zin met elkaar verbonden, maar op aarde scheiden wij ons van elkaar door middel van ons fysieke lichaam en ons mentale lichaam.

*Samen zijn wij 1 groot netwerk van energie, alles om ons heen is in werkelijke zin slechts energie (met daarin ons individuele bewustzijnsdeeltjes).

Energie gloeit, zie het als een afbeelding van een gloeilamp waarbij je net buiten de lamp een heel dun verlicht laagje ziet, het gloeit. Onze energie gloeit ook. We stralen dit uit naarbuiten, buiten ons fysieke lichaam. Dit wordt ons ‘energieveld’ genoemd. Het zijn als het ware ‘onze voelsprieten’, een verlengstuk van onszelf waarmee we alle andere energiedelen kunnen ‘aftasten’. We kunnen ons energie vermelten met anderen, delen met anderen, een beetje weggeven aan anderen, een beetje krijgen van anderen en vervloeien met alle energie in een ruimte enz. Het is continu, gedurende de hele dag in beweging. Wanneer wij met elkaar communiceren gebeurd er iets met deze ‘voelsprieten’, wanneer wij sporten, wanneer wij naar een film kijken enz enz enz. Eerst gebeurt er iets met onze voelsprieten, waarna we het in ons fysieke lichaam kunnen waarnemen. (En de meeste mensen zullen alleen dit onderdeel van ons zijn ervaren)

 

We ervaren: honger, moeheid, hoofdpijn, vrolijkheid, levenslust, pijn enz. enz. Maar in wezen (zoals ik het voel en ervaar) gebeurt er dit!:

*Energetische ervaring: een ander neemt teveel van jouw energiedeeltjes of jij geeft deze zelf weg = menselijke ervaring: moe

*Energetische ervaring: Je denkt ontzettend veel en overal waar jouw aandacht naartoe gaat, gaat jouw energie met jou mee (want dat ben jij!), dus alle energie schiet omhoog naar je hoofd = menselijke ervaring: hoofdpijn! 

Enz. Enz. Energie is de hele dag in beweging en voor iedere beweging in jouw energieveld zal er uiteindelijk een fysieke sensatie merkbaar zijn. Zelfs een simpele lichamelijke reactie als ‘een boer’ ‘of een niesbui’. 

—>We kunnen dus fysieke sensaties ‘voorkomen’ door energie om te buigen, met energie spelen, transformeren en veranderen. Geluklig zijn er al heel veel mensen, die via deze methode mensen kunnen genezen van blokkades en ziektes. 

 

————————Nog een leuk ‘weetje’!——————————-

 

Geluid heeft een bepaalde ‘frequentie’ (het aantal trillingen per seconde). Geluid is meetbaar, welke in decibel wordt uitgedrukt, waarbij we kunnen weten hoe hard het geluid klinkt. Geluid heeft ook een bepaalde ‘toonhoogte’ enz. 

Ditzelfde geldt ook voor ‘energie’ voor onze ‘hele wezen’, het hele energieveld. Wanneer wij een banaan eten, dan heeft deze een bepaalde ‘trilling/frequentie’, welke een verandering aan ons energieveld brengt. Het kan een hele hoge trilling hebben of een hele lage. De hoge trillingen zijn vaak heel luchtig en hebben een positief effect op ons systeem, waar een lage frequentie heel zwaar is. Overal waar wij komen, alles wat wij doen, alle mensen met wie wij in contact komen, alles heeft dus een trilling waar ons energieveld zich op aanpast. 

Stel je maar even voor: Je bent ontzettend vrolijk opgestaan, energiek en vol levenslust, gaat ergens op visite, vervolgens is diegene waar jij op visite gaat ‘heel negatief’ (constant aan het klagen en zeuren), je krijgt zelf een beetje het gevoel dat je ‘mee begint te klagen’ en je hele vrolijke gevoel een beetje aan het weg ebben is. Dit komt omdat jij in aanraking komt met een hele lage frequentie. Wanneer je heel lang in aanraking bent gekomen met lage frequenties kan dit blokkades veroorzaken en zelfs met ziektes tot gevolg, wanneer jij deze niet oplost. 

‘Lachen is gezond’ is dus écht gezond! Een heerlijke hoge trilling, welke jouw in balans houdt. 

 

———————————én wat voel ik dan?!—————————

 

Gedurende de hele dag kan ik ervoor kiezen om gewoon lekker fysiek en ‘menselijk’ te blijven door middel van ‘een goede aardingsoefening’, waarbij ik mijn aandacht in mijn fysieke lichaam houd. Ik kan er ook voor kiezen om via ‘die voelsprieten’ waar ik deze hele lap tekst al over praat te voelen en ervaren en dan......magic will happen en er gaat zo’n mega grote wereld voor mij open! 

Ik voel dan iedere verandering binnen mijn energieveld, wanneer ik omhoog en wanneer ik omlaag ga in ‘trillingsniveau’, wie er energie ‘steelt’ en wie er energie ‘geeft’, op welke plekken veel mensen zijn geweest en veel energie hebben achtergelaten (ook al is er niemand te bekennen), overledenen die nog energiedeeltjes hier hebben rondhangen, ik kan intunen op andere energievelden en dan voel ik alle sensaties ‘van de ander’ alsof deze van mij zijn (dus ook emoties en gedachten enz). Ook kan ik voelen dat mijn energie helemaal in mijn hoofd zit en soms zelfs er net boven (wanneer ik teveel heb lopen piekeren). Ik ben dan echt even het contact met mijn lijf kwijt en zal weer moeten ‘aarden’. Ook voel ik wanneer ik zoveel energie van anderen voel en ik niet meer kan filteren wat nou van mij was en wat van de ander, dat ik hier vervolgens ‘angstig’ voor wordt. Ik wil dan ‘vluchten’ voor al deze sensaties en vervloei letterlijk met de hele ruimte. Energie weer terug halen en weer aarden is dan ook weer heel belangrijk. 

Soms ben ik even heel echt verslaafd en té nieuwsgierig naar dit hele gebeuren en check dan continu wat een fysieke situatie doet met mijn energieveld. Ik ben dan gewoon fysiek aanwezig, maar check ff af en toe wat het met mij doet. Bijv: ik kom een ruimte binnen en voel even of er niet teveel lage trillingen aanwezig zijn. Of ik ben in gesprek met iemand en voel even of er niet teveel energie van mij wordt weggesnoept, of ik zie iemand heel verdrietig kijken en ik voel even aan zijn/haar energieveld of er iets aan de hand is enz enz. Anderen zeggen weleens ‘wat kijk je bedenkelijk, wat is er?’ Nou dat dus. Ik bevind mij dan gewoon heel even ‘in mijn eigen wereldje’ om te checken, te voelen en evt. te veranderen en transformeren indie nodig. 

Want wanneer ik voel dat al mijn energie omhoog is getrokken, zal ik deze weer naar beneden moeten brengen, zodat ik weer volledig in contact kom met mijn lijf en daardoor energiek blijf. Of wanneer ik voel dat mijn energieveld teveel wordt weggesnoept, zal ik even een bescherming moeten visualiseren, zodat mijn energie in mijn eigen energieveld aanwezig blijft (en ik niet na een gesprek totaal leeggezogen en moe ben). 

 

————————————Is het niet vermoeiend?——————-

Wanneer je ‘wakker’ bent geworden voor deze energetische wereld, wanneer jij voelt en ervaart, kun je heel moeilijk weer ‘terug’ naar de ontwetendheid. Wanneer ik mij helemaal veilig en mezelf voel kan ik de hele dag de energetische wereld negeren en gewoon lekker geaard en fysiek zijn als een ‘normaal/gemiddeld’ mens met de normale fysieke sensaties en emoties. Mensen zien mij dan ook als een totaal ander persoon en zo voelt het dan ook. Ik ben dan gewoon lekker helder, aanwezig, zelfverzekerd en sta dan heel rechtop, omdat ik goed in mijn lijf aanwezig ben. Ook kan ik bergen werk verzetten, omdat ik mijn aandacht niet meer zoveel hoef te verdelen.

Vooral wanneer ik ergens op visite ga, wanneer ik in drukke ruimtes kom, wanneer ik ga winkelen, wanneer ik moet werken, wanneer ik in gesprek ben met anderen dan voel ik de drang om energetisch werk te doen, om mezelf te kunnen beschermen, zodat ik niet ineens moe wordt na een gesprek, of ineens duizelig wordt tijdens het winkelen of ineens onverwachte emoties voel (wellicht van anderen). Vanuit het checken van het energieveld voel en weet ik precies wat er gebeurt en kan ik hier direct op inspelen, maar het is wel ontzettend vermoeiend om altijd alles van anderen te moeten voelen en filteren.

Ik ben een helder mens met ‘gezond verstand’ (ook al lijk ik dat misschien niet altijd wanneer ik teveel heb opgepikt van anderen en ff bezig ben om dit te filteren. Vaak reageer ik dan iets trager, ben ik ff heel afwezig, lijkt het alsof ik in gedachten ben enz) en ben mij volledig bewust van dit hele proces en wéét en voel dat ik nog meer kan leren hierover, zodat sommige dingen nog makkelijker zullen gaan, waardoor ik minder snel vermoeid raak en ik kan zelf heel goed switchen naar dat wat nodig is (dus even goed aarden enz), maar er zijn ook mensen die zich hier helemaal niet van bewust zijn en bijv. onbewust ALTIJD met hun energie helemaal in hun hoofd zitten of zelfs er net boven en nog nooit volledig hun fysieke lichaam hebben bewoond. Deze mensen krijgen de stempel: adhd, add, autisme enz. Met deze wetenschap zouden we in de wereld zoveel kunnen betekenen voor deze mensen door heel veel ‘aardingsoefeningen’ te doen, energetisch werk te doen om deze mensen hun energie weer volledig in hun fysieke lichaam te laten stromen. 

Ik voel, ik voel...wat jij ook voelt?!

Waar ik vaak heb gedacht: wat is er toch ‘mis’ met mij, wat voel ik toch allemaal komen alle puzzelstukjes langzaam bij elkaar en begin ik voorzichtig in te zien, dat dit mijn gave is, dat dit een waanzinnig geschenk is om te mogen ervaren! Ik zal leren om steeds beter ‘te aarden’, ik zal leren om aanwezig te blijven, ik zal leren om mezelf te beschermen en te begrijpen wat van anderen is en wat van mij, maar ik zal vooral mezelf blijven en het steeds vaker als een gave gaan inzetten! 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.