Je-zelf ‘zijn’!❤️

Gepubliceerd op 22 december 2018 om 20:05

Wat betekent dat voor jou ‘je-zelf ‘zijn’? Er zitten eigenlijk al diverse betekenissen in deze zin verstopt, namelijk:

•’zelf’: wat is het zelf? Wat maakt jou tot wie jij bent? Wat ervaar jij als jij helemaal ‘jij’ bent?

•’zijn’: jezelf zijn door er slechts gewoon te ‘zijn’. Niets meer, niets minder. Niet jezelf anders voor willen doen, geen maskers opzetten, niet je best doen om je beter voor te doen, dan wat jij op dat moment ervaart en voelt. Maar het betekent ook ‘aanwezig zijn’, niet jezelf verstoppen, verschuilen, terug trekken. Gewoon ‘er zijn’, want jij bent het waard om er ook te zijn! 

Dus jezelf zijn betekent: Precies aanwezig zijn, zoals jij bent. Ben jij altijd jezelf? Wat zal jou ervan weerhouden om écht jezelf te zijn?

Ik kan zeggen, dat ik steeds meer écht mezelf durf te zijn.Het leven is een grote leerschool, zodoende heb ik de afgelopen paar jaar veel mogen leren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leer ik er iedere dag weer ‘mooie lessen’ bij. We zijn nooit uitgeleerd, want telkens als je even ‘denkt’: ‘oke, nu snap ik het! Ga je weer een stap vooruit binnen het ministerie van het leven. Iedere dag zij we in het leven op aarde weer een ervaring rijker, want leven = leren, zodat we kunnen manifesteren! 

Met trots mag ik dan eindelijk zeggen, dat ik wéér een paar levenslessen rijker ben, die mij nóg dichter bij mezelf hebben gebracht. Als hoog sensitief persoon zul je vast wel herkennen, dat er ook een periode van ‘ontkenning’ van jouw sensitiviteit kan zijn. Ik riep vroeger altijd: ‘Waarom voel ik toch al die energie?’ ‘Wat is er toch mis met mij’ ‘Wat heb ik toch?’ Waarna er ook een periode volgde waarin ik mezelf gewoon letterlijk ‘verstopte’, dan maar helemaal verstillen, want dan hoef ik ook niet zoveel ‘te voelen’. Ook volgde er een periode, dat ik het écht helemaal ontkende en mezelf verdiepte in spirituele goeroes die vertellen, dat ‘het allemaal maar gedachtes zijn’ en je ego ‘moet killen!’. Leuk, allemaal.. alleen niet zo leuk, als ‘het ego’, ‘het ego’ wilt killen en je daardoor juist nog dieper in gevecht raakt met jezelf. Alsof een hond zijn hele leven zijn eigen staart achter na rent om hem proberen te pakken. Dat ging dus niet werken voor mij. Ik raakte nóg verder mijn gronding op aarde kwijt en zat nóg verder ‘gevangen in mijn hoofd’ (wat je als hsper dus echt niet kan gebruiken). 

Misschien dan toch maar ‘op zoek gaan naar verlichting’? Via healing, meditaties, yoga, goeroes en allerlei spirituele bezigheden kwam ik in de meest magische staten van zijn terecht. Ik heb ontzettend veel diepe waarheden over het leven mogen ‘ontdekken’ en ervaren. Ook mijn angst voor ‘de dood’ is hiermee ontzettend verlicht. We zijn in ware essentie zó ‘groots’, wat gewoon niet in woorden uit te drukken valt. Veel goeroes hebben bijzondere ontdekkingen opgedaan en willen dit graag weer verspreiden. Na mijn eigen bijzondere ervaringen leek ik bevestiging te willen van hen en mij hier volledig in te storten. Ik leek er bijna wel verslaafd aan. Wauw! Weer een bijzondere ervaring én weer een én weer een. Die goeroe heeft écht gelijk én die ook. Wauw! 

Back to earth! Ja, heel mooi allemaal, maar hierdoor raakte ik dus nóg meer mijn ‘gronding’ kwijt. We kunnen ‘de spelinstructies van het spel’ in ons diepste wezen voelen en ervaren, maar dat maakt ons nog niet een ‘goede gamer’. Ik zal toch echt mezelf neer moeten zetten op aarde, mens zijn, hier zijn en niet ergens in dimensie 10, boven in een sterrenhemel tussen de engelen blijven zweven. Dat konden mensen ook altijd heel goed aan mij zien. ‘Sandy, ben je er wel?’ ‘Je bent er niet helemaal bij vandaag’.

Misschien dan toch maar het hele label ‘hsp’ ontkennen? Dit heb ik ook een periode ‘geprobeerd’. Het is er gewoon niet. Punt. Oké, het label was nu ‘weg’, maar ik ervaarde nog steeds ‘mijn klachten’. En om dichter bij mezelf te komen, om écht mezelf te zijn, zal ik toch écht moeten accepteren dat ik die sensaties ‘ervaar’, want de ‘ervaarder’ van ‘ervaringen’ kun je niet ontkennen/weg denken of mediteren, die zal er altijd ‘zijn’! Hmm..dan nog maar een stapje hogerop en de ervaarder van de ervaarder van de sensaties worden? Ook héél mooi en leuk, maar ook dit ging niet werken voor mij, want om het leven op aarde écht aan te gaan, om echt ‘hier’ aanwezig te zijn, om écht te gaan doen waar jij voor gekomen bent, zul je een fundering nodig hebben. Zul je een ‘aarding’ moeten creëren door in je eigen kracht te gaan staan. Het is heel mooi om de eenheid in het leven te ervaren, maar we hebben allen en eigen missie! 

Na al die pogingen om ‘mijn klachten’ weg te mediteren, weg te denken, te ontkennen, proberen te transformeren, het een andere naam te geven, er gewoon helemaal niet mee bezig te zijn, de label weg te halen etc etc. Vallen er steeds meer puzzeltjes op zijn plek, want wat ik ervaar is precies dat wat wij gewoon zijn! Wat ik, nu ben! Gewoon mezelf. Al die sensaties is gewoon levensenergie, alles is gewoon energie. En het voelt heel pretttig om het tóch een label ‘hsp’ te geven, zodat ik daar vanuit in mijn eigen kracht kan staan. Oefeningen voor mezelf kan doen om die energie die ik ervaar geheel te accepteren en er juist mee te gaan werken. Juist energie in gaan zetten. Mijn aura vergroten/verkleinen, mijn levensenergie aanvullen, energie op pijnlijke plekken laten stromen, blokkades opvullen met energie, mijn energieveld afschermen of juist toelaten, energie delen met anderen, zodat zij weer een blij gevoel ervaren etc. Oefeningen mbt Hsp tips verspreiden, boeken schrijven, blogs schrijven, anderen helpen die hetzelfde ervaren. Gewoon met beide benen op de grond verbinden met ‘boven’ en het ‘hier op aarde’ manifesteren. Dat is waar ik voor gekomen ben, dat is wie ik écht ben. 

Dus ‘mijn klacht’ wordt steeds meer ‘mijn kracht’. Van ‘waarom voel ik toch energie?’ Naar ‘wauw, ik voel energie!’. Van ‘wat is er toch mis, waarom ben ik toch altijd zo moe?’ Naar: meer gronden, aura beschermen, energie opschonen en mijn rust nemen, waarna ik mij weer kiplekker voel. Gewoon zijn, zoals ik ben en waar ik behoefte aan heb. Niets meer, niets minder. 

Durf jij ook jezelf te zijn? 

 

 

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.