5 leuke tips 'opruimen met een peuter!'

Gepubliceerd op 6 augustus 2018 19:21

Het is bijna 'bedtijd' voor onze gezellige peuter, ik kijk om mij heen en zeg het nog net niet hardop: 'jeetje, wat een boel speelgoed overal!'. Kennen jullie dat gevoel ouders? je hebt eigenlijk helemaal geen zin om jouw kind alles `rustig` op te laten ruimen, dus dan ruim je het 'even snel' zelf op. Naar mijn mening kan dit uiteraard ook 'anders' en bedacht een aantal tips, zodat opruimen leuk wordt voor beide (én het is heel goed voor de ontwikkeling om op deze leeftijd kinderen te stimuleren om zelf op te ruimen!)

 

1. Vertel niet dat jullie gaan opruimen, maar start gewoon uit het niets met zingen (en doe er uiteraard even een leuk dansje bij) `Wij gaan opruimen! Wij gaan opruimen! zet het waar het hoort, de spullen soort bij soort. Wij gaan opruimen! Wij gaan opruimen! ruim alles maar op! Heb je een pannetje en een pollepel? maak er dan ook `muziek` bij!

 

2. Maak er een 'wedstrijdje' van: 'Wie het eerste alle auto's kan opruimen die mag straks......(vul zelf in)

 

3. Maak er een `kleurenspelletje` van: `Kun jij al alle kleuren aanwijzen? Ruim eerst alle rode dingen op, dan de gele enz.

 

4. `Kom, heel snel opruimen! Mama gaat tellen. Eens kijken hoe snel jij dat kan! 1...,2...,3..,4 etc. 

 

5. Pak een `toverstafje` en zeg: `hocus, pocus pilates pas, ik wou dat alles opgeruimd was! `huh? mama kan helemaal niet toveren, al het speelgoed ligt er nog! `Kun jij misschien wel al het speelgoed weg toveren? (geef dan het toverstafje, laat hem of haar `tover spreuk` zeggen en roep vervolgens: `kom, gauw alles opruimen!` Yeah! jij kan wel alles wegtoveren!

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.