Klik op de titels voor blogs mbt spiritualiteit:

Door welke ‘filter’ bekijk jij het leven?

Wanneer ik naar buiten kijk, zie ik dan wel hetzelfde als wat jij ziet? Wanneer jij naar een liedje luistert, hoor jij dan wel hetzelfde als wat zij hoort? Wanneer jij een ijsje eet proef jij dan hetzelfde als wat ik proef? Wanneer jij een foto van een groep kinderen ziet, zie jij dan hetzelfde als wat ik zie? Ik zie, ik zie wat jij ook ziet?!

Lees meer »

Een bijzondere verbinding tijdens de zwangerschap..

Toen ik zwanger was kreeg ik regelmatig te horen, dat ik vaak met mijn hand over mijn buik wreef. Wellicht een herkenning voor meerdere zwangere vrouwen? De vraag luidt: waarom doen zwangere vrouwen dát toch de hele tijd? Mijn visie hierop is, dat het contact tussen moeder en kind al tijdens de zwangerschap erg belangrijk is. Instinctmatig zorgt de moeder al voor deze verbinding, door bijvoorbeeld haar hand op de buik te leggen, maar wat zou je als moeder zijnde nog meer kunnen doen?

Lees meer »

De ontwikkeling van een kind vanuit een spirituele visie bekeken..

Vanuit een spiritueel perspectief bekeken, komen wij allen (als ziel zijnde) vanuit ‘de bron’ hier op aarde. We kiezen twee liefdevolle ouders uit, waarbij we in een foetus zullen incarneren. Vanuit ‘de aardse’ wetenschap bekeken doorloopt een baby verschillende ontwikkelingsfasen met betrekking tot: de cognitieve-, motorische-, sociaal-emotionele en seksuele ontwikkeling. Diverse pedagogen gaan er vanuit dat een baby als een ‘onbeschreven blad’ ter wereld komt en zich gaandeweg in het leven steeds verder ontwikkelt. Er zijn vele pedagogen die de ontwikkeling van een kind proberen te verklaren en te begrijpen.

Lees meer »