Een bijzondere verbinding tijdens de zwangerschap..

Toen ik zwanger was kreeg ik regelmatig te horen, dat ik vaak met mijn hand over mijn buik wreef. Wellicht een herkenning voor meerdere zwangere vrouwen? De vraag luidt: waarom doen zwangere vrouwen dát toch de hele tijd? Mijn visie hierop is, dat het contact tussen moeder en kind al tijdens de zwangerschap erg belangrijk is. Instinctmatig zorgt de moeder al voor deze verbinding, door bijvoorbeeld haar hand op de buik te leggen, maar wat zou je als moeder zijnde nog meer kunnen doen?

 

Wanneer je mijn spirituele blog leest, zal je ongetwijfeld een connectie hebben met ‘het spirituele’, wetende dat wij allen een eeuwig levende ziel zijn, die tijdelijk in dit lichaam op aarde mag wonen. Om tijdens de zwangerschap nog meer ‘verbonden’ te zijn met jouw kindje, kun je contact leggen met het zieltje:

1. Doe iedere dag even een korte moeder-kind meditatie: (ik vond het erg fijn om een rustgevend muziekje op te zetten. Vervolgens legde ik mijn hand op mijn buik en sloot ik mijn ogen.) Adem 3x rustig in en uit door je neus om ‘alles’ van je af te blazen. Visualiseer in gedachten hoe jij denkt dat jouw kindje eruit ziet en vertel hem/haar dat je alle vertrouwen in hem/haar hebt, dat je blij bent dat hij/zij in jouw buik woont. Wanneer je je in het laatste trimester bevind zou je kunnen zeggen, dat je er alle vertrouwen in hebt dat hij/zij ter wereld komt wanneer hij/zij eraan toe is en dit met liefde respecteert. Ook spreek je vervolgens jouw vertrouwen in het universum uit. Visualiseer in gedachten dat er vanuit jouw hart een prachtig, rood hartje naar jouw kindje uit straalt. Om de meditatie af te sluiten kun je bijvoorbeeld tegen jouw kindje zeggen, dat je het fijn vond om ertegen te spreken en je altijd voor hem/haar zal zorgen. Adem 3x diep in en uit door je neus en open weer rustig je ogen. Voel even aan wat de meditatie voor jou gedaan heeft.

 

2. Weleens van hypnobirthing gehoord? Een prachtige manier om meditatief te bevallen! Er zijn hypnobirthing-cd’s in de winkel verkrijgbaar, maar je kunt er ook gewoon naar zoeken op YouTube. Je kunt er al naar luisteren tijdens je zwangerschap om meer in verbinding te komen met jouw kindje, te ontspannen en vertrouwen te krijgen in jouw eigen kracht om de bevalling liefdevol te kunnen doorstaan. Mijn eigen ervaring hiermee is erg positief.

 

3. Loop af en toe even in het toekomstige kamertje van jouw kindje. Vertel hem/haar, dat hij/zij binnenkort op aarde zal gaan wonen en in dat kamertje zal gaan slapen. Je kunt alvast een muziekdoosje laten draaien, die bij het bedje zal staan/hangen. Het kindje zal dit hoogstwaarschijnlijk na de bevalling herkennen. In gedachten kun je weer vanuit jouw hart een prachtig, rood hartje visualiseren die steeds groter wordt en het hele kamertje vult. Ook zou je een koepel om het kamertje heen kunnen visualiseren, waar alleen maar positieve energie door heen kan komen.

 

4. Zwangerschapsyoga! Deze mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken! Ik vond het dé manier om liefdevol met mijn lichaam, mijn buik en mijn kindje om te kunnen gaan. Tijdens een zwangerschapsyoga les krijg je rustige oefeningen aangereikt die jou kunnen helpen om jouw lichaam meer te ontspannen, zodat je wellicht minder last hebt van: de rug, bekken, schouders en de buik.

 

5. Ook gedurende bevalling kun je in verbinding blijven met jouw kindje. Ik benoemde net al het voorbeeld met betrekking tot hypnobirthing, maar je kunt ook in gedachten met je kindje blijven communiceren door middel van mantra’s. Voorbeelden van mantra’s die je tijdens de bevalling kunt herhalen:

Ik vertrouw op mijn lichaam, mijn lichaam is gebouwd om een bevalling te kunnen doorstaan.
Ik heb vertrouwen in het universum/ moeder aarde/ god (heb vertrouwen dat er voor jou gezorgd wordt).
Je voelt even een drukkend gevoel, waarna je door een poort naar buiten gaat, maar heb vertrouwen. De dokters staan daar om jou te ontvangen en jouw ouders zijn er om jou te knuffelen.
De wereld buiten mama’s buik is ook erg mooi: we hebben prachtige bomen, grassen, bergen, bloemen, dieren, mensen etc hier op aarde.
Wij kunnen deze bevalling samen aan! Wij staan samen sterk!
Succes met deze tips en verwonder hoe mooi het kan zijn om al gedurende de zwangerschap zó diep in verbinding te staan met jouw kindje!

Namaste


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.