Je zult niet ‘vinden’ wie jij werkelijk bent!

Aan iedereen die op zoek is naar wie wij ‘werkelijk’ zijn: je zult het nooit ‘vinden’, ‘zien’ of ‘voelen’, want de zoeker kan niet gevonden worden. Je bent het gewoon al, want jij bent ‘de zoeker’ van wat jij werkelijk bent.

Wij zijn gewoon prachtig, pure bewustzijn die nooit zal eindigen! We zijn ervan bewust dat we energie kunnen ervaren. We zijn ervan bewust dat die energie door een aards lichaam mag stromen. We zijn ervan bewust dat we dat aardse lichaam mogen besturen. We zijn ervan bewust dat we een identiteit mogen ervaren in dat aardse lichaam. We zijn ervan bewust dat we gedachten hebben die komen en gaan in ons brein. We zijn ervan bewust dat we ‘gevoelens’ mogen ervaren, zoals ‘pijn’ vanuit ons gevoelslichaam. We zijn ervan bewust dat we kunnen creëren vanuit dat aardse lichaam, hier op aarde. Vanuit dat prachtige bewustzijn kunnen we alles, (werkelijk alles) aansturen en beleven vanuit onze intentie.

Wanneer je het ‘denkt’ gevonden te hebben wie je werkelijk bent, dan is dat altijd nog een laagje ervoor. Je kunt namelijk vanuit het menselijke brein ‘denken’ ‘o ik moet nu die prachtige bewustzijn zoeken’ het menselijke lichaam reageert hier op en geeft jou ‘sensaties’ of laat jou dingen ‘zien’. Dit zijn ook weer ‘gedachten’ vanuit het menselijk brein, dus nog steeds ‘het aardse’ deel van jezelf en niet de ‘werkelijke’ jij!

Je kan het ook ‘proberen te vinden’ door middel van meditatie, maar dan ben jij weer diegene die mediteert om jou te vinden. De zoeker zoekt de zoeker! Je kunt prachtige sensaties beleven waardoor jij denkt het gevonden te hebben, maar ook dat zijn andere lagen van jezelf. Dat ben jij ook allemaal, maar niet de uiteindelijke, werkelijke jij.

Een mooie tip aan alle zoekers:

Geniet ervan dat ‘jij’ als pure, oneindig bewustzijn zoveel mag ervaren en beleven:

-Geniet van de energie die je mag voelen
-Geniet van het lichaam die jij mag bewonen en besturen
-Geniet van de gedachtes die komen en gaan. Zelfs die kun je soms even besturen!
-Geniet van alle emoties die je mag ervaren dmv het aardse lichaam.
-Geniet van jouw identiteit! Wie je hier op aarde mag ‘spelen’.
-Geniet van het feit, dat de werkelijke ‘jij’ eeuwig voort leeft.

Al die aspecten, ook dat zijn allemaal onderdelen van jou, dus geniet er gewoon van! Je kan nog zo hard ieder onderdeel ‘weg’ proberen te mediteren, maar uiteindelijk is de sensatie die daarvoor in de plaats komt ook weer een ‘sensatie’ in jouw prachtig bewustzijn. Dus wie ben je dan liever? Welke ‘rol’ wil jij hier op aarde het liefst ‘besturen en ervaren’?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.